A váratlan távozás: Horner titokban készült Newey elhagyására

A váratlan távozás: Horner titokban készült Newey elhagyására

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nem a Red Bullnál zajló zavaros ügyek miatt távozik Adrian Newey, és búcsújának semmi köze Max Verstappen jövőjéhez – állítja Christian Horner.

Adrian Newey bejelentése az egyik legnagyobb F1 hír volt, miszerint közel két évtized után távozik a Red Bull csapatától. Sokan találgatták, hogy vajon kapcsolódik-e távozása az energiaitalos csapat zűrös ügyeihez. Christian Horner, a csapatfőnök cáfolta ezt, és elmondta, hogy már jó ideje tervezték Newey visszavonulását.

Horner szerint Newey először kicsit meg fog pihenni, majd kiemelte, hogy Newey távozása nagyon szomorú dolog számára. Emellett Horner nem zárta ki azt sem, hogy a tervező még visszatérhet az F1-be a jövőben. Az is kérdés, hogy Newey távozása hogyan befolyásolhatja Max Verstappen jövőjét a Red Bull csapatnál.

Horner leszögezte, hogy nincs arról szó, hogy Verstappen is elhagyja a csapatot Newey távozása miatt, és hangsúlyozta, hogy a holland pilóta elégedett a csapattal és vezetői teljesítményével. Azt mondta, hogy Verstappen jelenleg boldog és remek autóval és mérnöki csapattal rendelkezik, és a siker a elégedettségen alapul, nem csak a szerződéseken.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések